Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив зміни

28 вересня 2016, 09:03
138
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до документів, які регламентують питання роботи банків у рамках здійснення виплат пенсій, соціальної допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Одним з найважливіших кроків стало скасування постанови КМУ від 20.01.2016 № 37. Даною постановою було встановлено критерії до банків, які можуть бути уповноваженими на здійснення виплат пенсій, соціальної допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ. Встановлені критерії порушували конкурентне середовище на ринку банківських послуг, оскільки надавали преференції державним банкам, а перед комерційними ставили вимогу щодо необхідності володіння облігаціями внутрішньодержавної позики та щодо випуску карток внутрішньодержавної платіжної системи.

Крім цього, Урядом затверджено зміни, які спростять процес взаємодії банків з органами соціального захисту населення. Можливим стане обмін в електронному форматі списками на зарахування пенсій та випуск пенсійних карток строком дії більше 1 року.

ПРОТЕ:

За час, який минув з моменту прийняття постанови, багато отримувачів платежів вже були переведені на обслуговування до державних банків. Навряд чи вони зараз знову змінюватимуть банк.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини