Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Винороби критикують закон

26 вересня 2016, 09:03
170
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Українські винороби заявляють, що закон, який скасовує ліцензію на оптовий продаж алкоголю для невеликих виробників вин, не сприятиме розвитку галузі.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Коли закон набере чинності, винороби не будуть зобов'язані отримувати ліцензію на оптову торгівлю вартістю 500 тис грн. у разі, якщо у виробництві використовується власна сировина. Але, як зазначає директор асоціації «Виноградарі та винороби України» В'ячеслав Пономарьов, ринок виноробства поділено на дві складові: виробництво виноматеріалів та виробництво вина. Ці процеси юридично та структурно поділено. Багато виробників виноматеріалів перебувають на спрощеній системі оподаткування.

Згідно з прийнятими змінами звільнено від отримання ліцензії на оптову торгівлю тільки ті підприємства, які мають потужності з переробки винограду та можуть закуповувати виноград у інших господарств, але не мають права придбати вже готовий виноматеріал.

Таким чином, винаробам треба буде вибирати: або не платити за ліцензію, але при цьому об'єднати два технологічні процеси і працювати за загальною системою оподаткування як виробники алкоголю, або залишатися на спрощеній системі, але платити 500 тис. грн за ліцензію на оптову торгівлю. Документ є черговим актом популізму, вважають в асоціації «Виноградарі та винороби України».

ПРОТЕ:

На думку профільної асоціації, справедливим було б рішення про скасування ліцензії для всіх виробників виноробної продукції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини