Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінімальні ціни на алкоголь

20 вересня 2016, 09:03
199
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Організації підприємств лікерогорілчаної, виноробної та коньячної галузей звернулися з листом до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, Першого віце-прем'єр-міністра Степана Кубіва, Міністра фінансів Олександра Данилюка та Міністра аграрної політики і продовольства Тараса Кутового з вимогою негайно встановити новий рівень мінімальних цін на міцні напої.

Зокрема, відповідний лист підписали: Асоціація легальних виробників алкоголю, асоціація «Укргорілка», Виноградарі та винороби України, корпорація Перший національний виноробний холдинг, Асоціація міст України, Всеукраїнська асоціація економічної взаємодії та Український союз промисловців і підприємців.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Багато підприємств будуть вимушені припинити свою роботу через катастрофічне падіння продажів та обсягів виробництва. У свою чергу, це призведе до значного зниження надходжень до бюджету, а також різкого збільшення безробіття в лікерогорілчаній, виноробній, коньячній промисловості та суміжних галузях», - сказано у зверненні.

Виробники запевняють, що наслідком неприйняття нових мінімальних цін стане активне зростання контрафактного ринку та скорочення легальних виробництв, які не зможуть витримати конкуренцію з виробниками дешевого низькоякісного фальсифікату.

ПРОТЕ:

Навряд чи збільшення мінімальних цін само по собі зупинить продаж контрафакту. А ось вартість цієї групи товарів для споживачів точно збільшиться.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини