Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Списано 2/3 боргу агрохолдингу

13 вересня 2016, 09:00
192
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Комітет кредиторів погодив угоду про реструктуризацію боргу агрохолдингу «Мрія».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Переговори про реструктуризацію боргу агрохолдингу, які тривали більше року, завершились. Кредитори погодились скоротити розмір боргу агрохолдингу з 1,1 мільярда доларів до 330 мільйонів. Натомість вони отримають відповідні частки в капіталі компанії. Частину боргу (780 млн доларів) буде конвертовано в акціонерні частки у вигляді невеликих пакетів акцій. Відповідно в структурі власності топ-менеджмент компанії отримає 7,5%, незабезпечені кредитори - 50-54%, кредитори робочого капіталу на 2015 рік - 7,5%, кредитори робочого капіталу на 2016 рік -31-35%.

Згідно з умовами реструктуризації до всіх незабезпечених кредитів застосовується принцип pari pasu - рівного ставлення як в частині запропонованого відшкодування, так і відносно інструментів, можливих до використання після реструктуризації.

У 2014 році агрохолдинг «Мрія» оголосив про неможливість розрахуватися за боргами. Дефолт «Мрії» став найбільшим серед українських аграрних компаній. Компанію вдалося зберегти лише тому, що контроль перейшов до її кредиторів.

ПРОТЕ

Кредитори, які стали власниками, зможуть розраховувати на збільшення повернень через підвищення капіталізації «Мрії» та можливий продаж своєї частки в агрохолдингу. За оцінками менеджменту «Мрії», загальний обсяг повернених коштів за номінальними незабезпеченими кредитами може досягти 25-45% через 4-7 роки без урахування потенційних надходжень за результатами судових процесів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини