Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заберуть ліцензії на імпорт алкоголю

9 вересня 2016, 09:04
163
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 4958, який скасовує ліцензування експорту та імпорту алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Пропонується скасувати ліцензування експорту, імпорту спирту етилового, коньячного та плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів. Також хочуть скасувати фінансові санкції за ненадання суб'єктом звітів у цій сфері як таких, що надміру обмежують торгівлю.

Водночас Кабмін пропонує підвищити мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на вино, коньяк і горілку. Експерти переконані, що підвищення мінімальних оптово-роздрібних цін на вина та коньяки призведе до збільшення нелегального виробництва і збуту цієї продукції, допуску на ринок дешевих фальсифікованих сурогатів. Такий крок сприятиме подальшому падінню обсягів продажів високоякісних коньяків та вин і, як наслідок, знищенню виноградно-виноробної галузі та скороченню робочих місць.

Крім того, експерти зазначають, що постанова про мінімальні оптово-роздрібні ціни на алкогольні напої є неефективною та недієвою, оскільки, як показує практика, механізм її дії не забезпечує реалізації головної мети - боротьби з незаконним виробництвом та обігом алкогольної продукції.

ПРОТЕ:

Таким чином, здійснювати імпорт та експорт зможуть суб'єкти, що мають ліцензії на виробництво, оптову або роздрібну торгівлю зазначеними товарами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини