Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Ставки ввізного мита

9 вересня 2016, 09:02
204
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

На допомогу вітчизняним експортерам до ЄС та імпортерам з ЄС Мінекономрозвитку опублікувало рівні ставок ввізного мита України, які застосовуватимуться в 2017 році до імпорту товарів походженням з ЄС у рамках вільної торгівлі між Україною та ЄС.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Ставки ввізного мита також можна перевірити в режимі он-лайн на Інтернет ресурсі Європейської комісії ExportHelpdesk у розділі My export.

Враховуючи, що протягом 2017 року щодо низки товарів продовжуватиме діяти режим GSP, Мінекономрозвитку також підготувало перелік товарів за кодами КН ЄС, ставки ввізного мита за якими у 2017 році нижчі в рамках режиму GSP.

Крім цього, Міністерство нагадує, що для митного оформлення товарів у режимі вільної торгівлі необхідна наявність сертифіката перевезення товару EUR.1, який з 1 січня 2016 року видається митними органами ДФС на безоплатній основі. Для митного оформлення товарів у режимі GSP необхідна наявність сертифіката перевезення форми А, який видається ТПП.

ПРОТЕ:

Застосування ставок у рамках режиму GSP можливо лише в межах виділених імпортних квот, які для багатьох товарів (як показав досвід 2016 року) дуже малі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини