Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Лагун проти Білорусі

7 вересня 2016, 09:03
217
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Печерський райсуд Києва відмовив у скасуванні арешту на майно власника Дельта Банку Миколи Лагуна, який був накладений у рамках міжнародної правової допомоги.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Власник Дельта Банку Микола Лагун звинувачується в навмисному банкрутстві фінансової установи та розкраданні коштів. Слідчий комітет Білорусі встановив, що Миколою Лагуном за змовою з іншими відповідальними особами банку, в період з грудня 2012 до березня 2015 року включно, була навмисно створена ситуація зі збільшення заборгованості установи. Неплатоспроможність білоруського Дельта Банку від регулятора приховували. Зазначені особи звинувачуються також у здійсненні розкрадання грошових коштів Дельта Банку в особливо великому розмірі.

У зв'язку з цим Слідчий комітет Республіки Білорусь санкціонував накладення арешту на майно Миколи Лагуна і попросив українську сторону сприяти проведенню процедури арешту. В рамках надання міжнародної правової допомоги Печерський райсуд Києва 30 березня наклав арешт на рухоме майно Лагуна, а саме на три автомобілі марки Land Rover Range Rover та Porshe, 8 серпня цей самий суд відмовив у задоволенні клопотання про зняття арешту.

ПРОТЕ:

За заявою пана Лагуна, він має намір оскаржити рішення білоруських судових органів у міжнародних судах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини