Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Морська галузь

6 вересня 2016, 09:03
207
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Федерація роботодавців транспорту України вважає, що концепція реформування системи управління морським і річковим транспортом, яку розробило Міністерство інфраструктури, не вирішує актуальних завдань галузі та потребує суттєвого доопрацювання.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У представленій концепції немає конкретних кроків та заходів, які вирішують ключові питання. Зокрема, не передбачено умови для широкого залучення інвестицій в ремонт, модернізацію, оновлення наявних, будівництво нових морських та річкових портових терміналів. Не вирішується проблема зносу портової інфраструктури, дефіциту коштів на модернізацію основних фондів, у кризовому становищі перебувають українське суднобудування і судноремонт та багато інших проблем.

Федерація роботодавців транспорту України вважає, що в поточних умовах іноземні менеджери на позиції керівників стратегічно важливих державних підприємств можуть позитивно вплинути на розвиток галузі. Однак механізм залучення менеджерів, як і в цілому вимог до кандидатів, не доопрацьовано.

У концепції також пропонується реформувати державне підприємство «Адміністрація морських портів України», але запропоновані заходи не ліквідують наявну монополію цього підприємства. А пропоноване створення ще одного органу виконавчої влади додасть зайвої зарегульованості діяльності морського та річкового транспорту.

ПРОТЕ:

Власні ініціативи ФРТУ вже презентувала, але, наскільки можна зрозуміти, Мінінфраструктури їх проігнорувало.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини