Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Великий проект в авіабудуванні

2 вересня 2016, 09:01
202
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державне підприємство «Антонов» та китайська компанія Aerospace Industry Corporation of China (AICC) підписали угоду про співпрацю за програмою Ан-225.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

На першому етапі співпраці Україна та Китай домовилися побудувати другий, модернізований, екземпляр літака Ан-225 «Мрія». Нагадаємо, існує тільки один діючий Ан-225. Будівництво другого літака відбуватиметься на заводах ДП «Антонов», після чого він буде поставлений до Китаю.

На другому етапі планується створення спільного серійного виробництва Ан-225 в Китаї за ліцензією ДП «Антонов». Обидва етапи буде реалізовано за умовами окремих контрактів. Якщо проект буде успішним, Україна отримає десятки мільярдів доларів, вважає експерт транспортного ринку В'ячеслав Коновалов.

Права на технологічну документацію на надважкий транспортний літак Ан-225 «Мрія» належать конструкторському бюро ДП «Антонов».

ПРОТЕ:

Як зазначають експерти, в Україні немає повного циклу виробничих потужностей, щоб з нуля побудувати АН-225. Раніше літак створювався на 8 заводах колишнього СРСР.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини