Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Викрито змову

2 вересня 2016, 09:06
193
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури почав досудове розслідування в кримінальному провадженні проти працівників виконавчої служби та апеляційного суду.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Маємо позитивний приклад швидкого реагування на неправомірні дії суду та виконавчої служби щодо бізнесу. Досудове розслідування встановило, що працівники виконавчої служби намагалися отримати неправомірну вигоду для себе та суб`єкта господарювання за попередньою змовою із службовими особами Київського апеляційного господарського суду.

Йдеться про позов ТОВ «Укрконцепт» до ПАТ «Укргазбанк». Товариство вимагало від банку відшкодувати йому збитки на суму 144 млн грн. Спочатку госпсуд м. Києва виніс рішення на користь банку, але апеляційнийний суд скасував це рішення та призначив стягнути з Укргазбанку грошові кошти на зазначену суму. Цього ж дня держвиконавець виніс постанову про арешт рахунків Укргазбанку.

Врешті, банку вдалось відстояти свої права і Вищий госпсуд скасував постанову Київського апеляційного госпсуду у справі про стягнення з Укргазбанку 144 млн грн на користь ТОВ «Укрконцепт». Проти держвиконавців та працівників почато розслідування. Їх обвинувачують за кількома статтями Кримінального кодексу, зокрема за статтею «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем».

ПРОТЕ:

Збитки, яких зазнала банківська установа через блокування рахунків, вочевидь, не будуть компенсовані.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини