Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

«Укрнафта» може зупинити видобування

31 серпня 2016, 09:01
218
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державна служба геології і надр України повідомила ПАТ «Укрнафта» про те, що 1 вересня будуть припинені дії трьох спеціальних дозволів на користування надрами.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

До цього списку увійшли Харківцівське, Глинсько-Розбишівське та Рудівсько-Червонозаводське родовища Полтавської області. «Основою для припинення дій спецдозволів послужили існуючі «історичні» зобов'язання зі сплати рентного податку», - говориться в повідомленні прес-служби ПАТ «Укрнафта».

Зупинення видобування вуглеводнів призведе до незворотних наслідків для ПАТ «Укрнафта» та держави, оскільки на цих родовищах компанія видобуває щорічно близько 30 тис. тонн нафти, 502 млн куб. м природного газу. А це, у свою чергу, призведе до недоотримання державою поточних податкових платежів. Якщо сторонам не вдасться досягти консенсусу в цьому питанні, ПАТ «Укрнафта» скористається правом захищати свої інтереси в суді.

ПРОТЕ:

За інформацією Мінекономрозвитку, податковий борг ПАТ «Укрнафта» перед бюджетом станом на 1 липня перевищив 15 млрд грн. Виплатити таку суму боргу, якщо буде зупинено видобування, компанія не зможе, оскільки зменшується її грошовий потік. Можливим рішенням проблеми може стати досудова санація. Таке рішення відстоює менеджмент ПАТ «Укрнафта».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини