Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пільги для інвестпроектів

29 серпня 2016, 09:05
204
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У парламенті зареєстровано проект змін до Податкового кодексу (№ 5037), яким пропонують запровадити інвестиційний податковий кредит.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У разі прийняття законопроекту у інвесторів з'явиться можливість отримати інвестиційний податковий кредит. Згідно з проектом кредит може надаватись підприємству державним органом влади на строк від одного року до п'яти. Компанія, яка отримала кредит, зможе зменшувати свої платежі з податку чи збору на початковому етапі, але надалі повинна виплатити суму кредиту та відсотки за ним. Пільги можуть бути застосовані щодо податку на прибуток підприємства, місцевих податків та зборів.

На кредит зможуть претендувати компанії, які займаються науково-дослідними роботами, «зеленою» енергетикою, державним оборонним замовленням, інноваційною діяльністю (створенням нових або удосконаленням існуючих технологій).

ПРОТЕ:

У першій версії податкової реформи, яка розроблялась Урядом наприкінці 2015 року, була запропонована ідея інвестиційного податкового кредиту, який повинен був почати діяти з 2016 року. Право на такий кредит мали б усі компанії, що здійснюють капітальні інвестиції. Новація, як відомо, не була реалізована. Сьогодні ідею інвестиційного податкового кредиту проштовхують опозиційні депутати.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини