Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Недобросовісні роботодавці

26 серпня 2016, 09:05
216
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державна фіскальна служба зафіксувала у 60,6% платників податків порушення законодавства щодо повноти нарахувань, виплати зарплати та інших доходів своїм працівникам.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

За словами директора департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС Павла Дроняка, найбільш поширеними порушеннями залишаються тіньові зарплати та використання неврахованої праці робітників.

«Недобросовісні роботодавці завдають шкоди не лише бюджету, оскільки не платять відповідні податки та єдиний внесок, а, в першу чергу, самим працівникам, позбавляючи їх права на соціальний захист та гідну пенсію. За результатами перевірок до бюджетів донараховано близько 272 млн грн податку на доходи фізичних осіб, 61 млн грн єдиного внеску та більше 6 млн грн військового збору», - зазначив чиновник.

Крім того, в січні - липні поточного року ДФС виявила більше 92 тис. найнятих робітників, праця яких використовувалася без укладення трудових угод. Також виявлено більше 32 тис. громадян, які вели підприємницьку діяльність без офіційної реєстрації.

ПРОТЕ:

Фактично можна стверджувати, що питання неправильного оформлення працівників стали для ДФС однією з «найулюбленіших тем». Отже, цим питанням необхідно приділяти підвищену увагу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини