Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Декларації чиновників

15 серпня 2016, 09:00
301
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Виконавчий директор Transparency International- Україна Ярослав Юрчишин призвав Президента та Прем'єр-міністра України перервати запуск системи електронного декларування.

«Я чекаю заяви Президента та Прем'єра стосовно критичності ситуації з електронним декларуванням, взяття процесу під свій контроль та відсторонення від посад керівників Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації й Національного агентства з питань запобігання корупції на час розслідування», - йдеться в повідомленні.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Система електронного декларування повинна запрацювати з сьогоднішнього дня - 15 серпня, проте Держспецзв'язку відмовляється видати сертифікат, що підтверджує безпеку ПЗ з точки зору зберігання інформації, оскільки він не допрацьований. У той самий час глава НАЗК Наталія Корчак заявила, що cистема Е-декларування для чиновників почне працювати навіть у разі відсутності сертифіката.

У цій системі передбачається відкрите розміщення майнових декларацій осіб, які обіймають державні посади, а також посади в органах місцевого самоврядування. При цьому невідповідність реального майна задекорированному може призвести не лише до дисциплінарної, а й до кримінальної відповідальності. Про таку невідповідність може заявляти будь-яка особа, що і стане підставою для проведення перевірки.

ПРОТЕ:

У разі, якщо систему буде запущено без сертифіката Держспецзв'язку, можна буде оскаржувати законність її використання.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини