Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова реформа

11 серпня 2016, 09:05
125
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністерство фінансів презентувало новий проект податкової реформи. Про це йдеться в пояснювальній записці до законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України», опублікованій на сайті відомства.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно з проектом податкову міліцію замінять фінансовою поліцією, яка буде підконтрольна Мінфіну. Крім того, вся база даних Державної фіскальної служби переноситься до Мінфіну.

За фіскальною службою закріплять функції надання усних консультацій, забезпечення роботи електронного кабінету платника податків і проведення податкових перевірок. При цьому перевірка проходитиме 30 днів, а попереджати про неї будуть за 15 робочих днів замість 10.

Міністерство забере на себе функції з адміністрування податків, ведення реєстрів відшкодування ПДВ, обліку платників податків.

Запропонована нова категорія платників податків - фізособи, які займаються індивідуальною діяльністю без реєстрації підприємцем з річним обсягом доходу до 250 розмірів мінімальної зарплати. Для них буде введено ставку податку на доходи фізосіб (ПДФО) - 10%.

ПРОТЕ

Варто зазначити, що нові податкові правила Мінфін традиційно має намір впроваджувати вже з 1 січня. Отже, часу на обговорення не так і багато.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини