Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Можливості експорту

10 серпня 2016, 09:01
176
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін уповноважив Першого віце-прем'єр-міністра - главу Міністерства економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва на підписання листа-звернення про приєднання України до Регіональної конвенції пан-євро-середземноморських преференційних правил походження товарів (Пан-Євро-Мед).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Як зазначив Кубів, приєднання до Конвенції позитивно вплине на зростання можливостей для експорту українських товарів, що призведе до збільшення присутності українських виробників на ринках країн Євросоюзу, Балканських країн, Туреччини, Молдови, Єгипту, Ізраїлю, Лівану та Тунісу. Для початку процедури приєднання до Конвенції Україна повинна офіційно звернутися до Генерального Секретаріату Ради Євросоюзу.

У свою чергу заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська зазначила, що приєднання до Конвенції дає можливість маркувати українські товари, вироблені з європейської сировини, як такі, що вироблені в Євросоюзі. За її словами, це дозволить вітчизняним виробникам нарощувати бізнес та збільшувати експорт.

ПРОТЕ:

Повною мірою скористатися перевагами, які пропонує Конвенція, стане можливо лише після того, як запрацює мережа зон вільної торгівлі між Україною та країнами - учасницями Конвенції.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини