Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тютюнові вироби

9 серпня 2016, 09:01
183
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

З метою удосконалення положень законів у сфері державного регулювання торгівлі тютюновими виробами та обмеження впливу викладки тютюнових виробів у місцях їх продажу на дітей та осіб, які не палять, у Верховній Раді зареєстрований законопроект 4030а-1.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, проектом запропоновано встановити, що в місцях торгівлі (крім спеціалізованих місць торгівлі та магазинів безмитної торгівлі) забороняється розміщувати тютюнові вироби, а також макети тютюнових виробів так, щоб їх було видно поза місцем торгівлі або споживачам всередині місця торгівлі.

Спеціалізоване місце торгівлі повинно бути розміщене в окремій будівлі, споруді, їх відокремленій частині або приміщенні (частині приміщення), які мають окремий вхід і вихід на вулицю або в торговий зал. Крім того, в місці торгівлі повинно бути розміщено текстове попередження: «Спеціалізоване місце торгівлі, в якому продаються тютюнові вироби. Вхід особам до 18 років заборонено».

ПРОТЕ:

У разі прийняття подібних змін найбільших витрат зазнають неспеціалізовані магазини. При цьому для багатьох з них продавати тютюнові вироби за новими правилами буде неможливо через відсутність технічної можливості виділити приміщення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини