Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кооперація в літакобудуванні

4 серпня 2016, 09:03
265
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Петро Порошенко підписав Закон від 14.07.2016 № 1475-VІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для міжнародної кооперації суб'єктів літакобудування та розвитку вітчизняного літакобудування» (законопроект № 4809).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Реалізація Закону дозволить підвищити конкурентоспроможність та обсяги виробництва вітчизняної авіаційної техніки, сприятиме залученню нових технологій та інвестицій у проекти українських підприємств та забезпечить створення нових робочих місць.

Засновниками та/або учасниками суб'єктів господарювання можуть бути іноземні суб'єкти господарської діяльності. Винятком є підприємства, які розташовані або здійснюють діяльність на території держави, що визнана Україною державою-агресором, державою-окупантом або стосовно яких застосовуються санкції.

Надання державної фінансової підтримки системі збуту авіатехніки вітчизняного виробництва через механізм здешевлення кредитів (часткова компенсація відсоткової ставки) продовжено до 2025 року.

Очікується, що до 2020 року буде можливим залучити до галузі близько 5 - 10 млрд грн інвестицій та збільшити обсяги продажів продукції авіапрому на 20 - 25%. Серед потенційних зарубіжних партнерів - Саудівська Аравія, Німеччина, Індія.

ПРОТЕ:

Дане послаблення розповсюджується лише на ті підприємства, які забезпечують виконання Україною міжнародних контрактів з розробки, постачання, виробництва та/або ремонту авіаційної техніки та авіаційних двигунів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини