Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зняття арешту з майна

3 серпня 2016, 09:02
279
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Пленум ВГСУ роз'яснив правила розгляду питання про зняття заходів забезпечення (арешту рахунків та/або майна, заборони здійснювати дії тощо) у разі втрати судової справи до того, як її було розглянуто, відновлення якої неможливе. Відповідними положеннями було доповнено постанову № 18 «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Якщо позивач у втраченій справі скористався правом повторно подати позов, питання про заходи забезпечення вирішує суддя (колегія суддів), який розглядає нову справу.

Якщо новий позов не подавався, рішення про зняття заходів забезпечення повинен приймати суддя (колегія суддів), який розглядав втрачену справу. У разі, якщо такого суддю (колегію суддів) встановити не вдається, рішення повинно бути прийняте тим складом суду, який буде визначений автоматичною системою розподілу справ.

Це питання стало особливо актуальне через те, що частина матеріалів справ була втрачена в Криму, а також у Донецькій та Луганській областях.

ПРОТЕ:
Вищий господарський суд України не зазначив, що зняття заходів забезпечення повинно проходити автоматично. Тому зацікавленим особам доведеться самостійно ініціювати розгляд цього питання.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини