Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Заборона постачання товарів до Ірану

22 липня 2016, 09:02
354
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Президент Петро Порошенко затвердив секторальні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи щодо Ірану. Підписано Указ Президента № 253 від 15 червня.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Тепер, до 18 жовтня 2023 року, у кожному окремому випадку необхідно буде отримати попередній дозвіл Ради безпеки ООН на передавання Ірану товарів подвійного призначення, які можуть бути використані для виготовлення ядерної зброї, надання фінансової, технічної або іншої допомоги, пов'язаної з постачанням таких товарів, розміщення в Україні іранських інвестицій, пов'язаних із добуванням урану або виробництвом згаданих товарів.

До 18 жовтня 2025 року або до прийняття Кабінетом міністрів відповідного рішення на території України оглядатимуть вантажі, які спрямовуються до Ірану, якщо є підстави вважати, що вони містять товари, передавання або експорт яких здійснюється з порушенням перерахованих положень.

ПРОТЕ:

Дозвіл Ради безпеки ООН не знадобиться для діяльності, пов'язаної з модифікацією двох каскадів на заводі зі збагачення урану Фордо (Іран) для виробництва стабільних ізотопів, експорту з Ірану збагаченого урану в обмін на передачу природного урану та модернізації реактора в Араку (Іран).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини