Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Будуватимемо законно

19 липня 2016, 09:05
180
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 4733-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законопроектом передбачено скасувати визначення категорії складності об'єктів будівництва й оцінювати об'єкт за класами наслідків - незначним, середнім і значним.

Також планується встановити процедуру реєстрації декларації на здійснення будівництва та приймання в експлуатацію об'єктів із середнім і значним класом наслідків (відповідальності) на підставі дозволу на виконання будівельних робіт і сертифіката відповідно, а об'єктів із незначними класами наслідків (відповідальності) - на підставі повідомлення.

Очікується, що прийняття законопроекту гарантує законність будівництва, зменшить кількість будівельних афер, захистить інтереси інвесторів.

ПРОТЕ:

Передбачається, що такий повідомний принцип охопить більше 80% усіх будівництв у країні та сприятиме зменшенню, а згодом і повному зникненню такого явища, як «самовільне будівництво». Відкритим залишається одне питання - чи варто розраховувати на свідомість наших громадян.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини