Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Телеринок лібералізують

13 липня 2016, 09:03
210
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект № 3504 про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законопроект пропонує забезпечити можливість телевізійним мовцям самостійно визначатися щодо їх входження до універсальної програмної послуги в містах з населенням більше 50 тис. чоловік. Законопроект також встановлює порядок виходу мовця з універсальної програмної послуги.

Тепер телеканали зможуть укладати договори з провайдерами та отримувати частину коштів, що надходять провайдерам від абонентів.

Універсальна програмна послуга - це перелік телевізійних каналів, отримання яких усіма абонентами провайдера гарантується державою. На даний момент перелік телеканалів, що входять до УПП, визначається Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення та складається приблизно з 20 телеканалів (залежно від регіону).

ПРОТЕ:

Сьогодні на ринку склалася ситуація, коли провайдери примушують телеканали сплачувати за можливість бути включеними до того чи іншого пакета.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини