Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

У Китаї триває реформа валютного управління

7 серпня 2018, 08:36
196
0
Реклама

Китайський регулятор повідомив про проведення подальшої реформи валютного управління в другому півріччі 2018 року. Країна готова «впорядкованим чином» зробити юань конвертованим по капітальних валютних операціях і захищати інтереси іноземних інвесторів, відзначається в заяві Державного управління валютного контролю КНР.
За даними агентства «Сіньхуа», в другому півріччі планується надати ринку нові продукти та інструменти для валютних угод, спростити доступ як для вітчизняних, так і для зарубіжних гравців, з тим, щоб створити відкритий і конкурентоспроможний валютний ринок.
Також обіцяно докласти «великі зусилля» для підвищення рівня торгово-інвестиційної лібералізації, забезпечення якісного валютного обслуговування при підготовці до першого Китайського міжнародного імпортного ярмарку в листопаді цього року. У фокусі уваги також просування пілотних програм по валютному управлінню в зонах вільної торгівлі та портах вільної торгівлі.
Разом з цим йдеться про те, що «країна не послабить зусилля для запобігання і нейтралізації серйозних ризиків у валютній області, завдасть жорстокий удар по хибним операціях, тіньовому банкінгу і нелегальним платформам валютних угод». Необхідно також гарантування безпеки, ліквідності і підвищення вартості валютних резервів.
Нагадаємо, що в Китаї під капітальними валютними операціями (на відміну від стандартних) розуміються ті, на проведення яких необхідно отримувати дозвіл до їх здійснення, зазвичай отримання такого дозволу займає досить тривалий час. Це міжнародні операції, пов'язані з прямими інвестиціями, інвестиціями у вигляді цінних паперів, отриманням кредитів в іноземних банках або позик від іноземних організацій.
Державне управління валютного контролю - орган державного управління, підлеглий центробанку країни - Народному банку Китаю. У його компетенції знаходиться контроль за проведенням валютних операцій, моніторинг стану міжнародного платіжного балансу країни, контроль за здійсненням платежів і надходженням коштів в іноземній валюті, застосування адміністративних покарань за вчинення правопорушень у сфері валютного контролю, поточне управління золотовалютними резервами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини