Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Управління житловими будинками

2 липня 2016, 09:06
273
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінрегіоном підготовлено всі підзаконні нормативно-правові акти, які дозволяють реалізувати Закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Йдеться про проект постанови Кабміну «Про затвердження Типового договору про надання послуги з управління багатоквартирним будинком». Крім того, прийнято наказ Мінрегіону «Про затвердження Порядку проведення конкурсу щодо призначення управителя багатоквартирного будинку». Також у профільному Комітеті ВР триває підготовка Закону «Про житлово-комунальні послуги» до другого читання.

У Мінрегіоні повідомили, що жителі близько 35% багатоповерхівок вже визначилися з подальшим управлінням своїх будинків - вони або обрали ОСББ, або залишили попереднього виконавця послуг.

ПРОТЕ:

У разі, якщо співвласники будинку не визначилися з формою управління будинком, орган місцевого самоврядування повинен: оголосити конкурс щодо призначення управителя, оприлюднити перелік таких будинків та умови проведення конкурсу, провести інвентаризацію цих будинків. Крім того, орган місцевого самоврядування повинен списати з балансу ті будинки, співвласники яких визначилися з формою управління.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини