Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Судова реформа

30 червня 2016, 09:06
179
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Закон «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)» опубліковано 29 червня.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Таким чином, з 30 вересня 2016 року в Україні остаточно звужуються до керівництва досудовим слідством та несення державного звинувачення в судах (за рідкісними виключеннями) функції прокурорів.

Одночасно істотно змінюється система призначення і звільнення суддів, в якій центральне місце отримує новий орган - Вища рада правосуддя, яка замінить існуючу Вищу раду юстиції. При цьому передбачено істотне збільшення кількості випадків, коли суддя може бути звільнений за допущені ним порушення.

Крім того, поетапно впроваджується адвокатська монополія на представництво в судах. З 1 січня 2017 року вона поширюватиметься на ВСУ, ВССУ, ВГСУ і ВАСУ, з 1 січня 2018 року - на суди апеляційної інстанції, а з 1 січня 2019 року - на усі без виключення суди.

ПРОТЕ:

Нова редакція Закону «Про судоустрій і статус суддів», що забезпечує реалізацію прийнятих змін до Конституції, поки що не підписана Президентом. А не менш необхідних Закону про Вищу раду правосуддя та змін до процесуального законодавства немає ще і на розгляді Верховної Ради.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини