Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові РРО

22 червня 2016, 09:06
167
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Комітет ВР з питань податкової та митної політики рекомендує прийняти за основу депутатський законопроект № 4117 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо лібералізації готівкових розрахунків.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законопроектом запропоновано змінити визначення РРО та встановити, що розподілена комп'ютерно-касова система - це реєстратор розрахункових операцій, виконаний із застосуванням розподіленого комп'ютерного засобу (терміналу) та центральних комп'ютерних засобів (серверів), об'єднаних за допомогою телекомунікаційної мережі загального користування (Інтернет), фіскальні функції якого розподілені між сервером та терміналом, при цьому програмне забезпечення, що виконує фіскальні функції та взаємодію сервера та терміналу, має засоби перевірки його автентичності, та розрахункові документи, фіскальні звітні чеки і контрольна стрічка якого формується в електронній формі й має цифровий підпис розподіленої комп'ютерно-касової системи.

Це дозволить використовувати як термінал звичайні пристрої широкого споживання - планшети, смартфони, ноутбуки, комп'ютери. А цифровий підпис кожного чека забезпечуватиме незмінність інформації.

ПРОТЕ:

Значною мірою перспективи цього законопроекту залежать від думки Мінфіну та ДФС - наскільки вони готові до запровадження нових технологій.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини