Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ринок цінних паперів

10 червня 2016, 09:04
237
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Українська асоціація інвестиційного бізнесу, розглянувши законопроект № 3498 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо регульованих ринків та деривативів)», прийнятий парламентом за основу, вважає, що частина змін істотно виходить за межі цілей проекту і є загрозою для системи держуправління.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Так, проектом пропонується встановити, що НКЦПФР є організаційно, функціонально та фінансово незалежною, самостійно планує свою діяльність, втручання в її діяльність забороняється. Також проектом визначається спецстатус працівників НКЦПФР, згідно з яким вони не є держслужбовцями, а голова і члени НКЦПФР наділяються необмеженими повноваженнями.

Крім того, акти НКЦПФР не підлягають держреєстрації, не вимагають узгодження або затвердження органами держвлади, крім деяких випадків, при цьому є обов'язковими для органів держвлади тощо.


В УАІБ вважають, що така безконтрольність діяльності Комісії створює значні корупційні ризики. Тому УАІБ пропонує виключити з проекту норми, які безпосередньо не пов'язані з впровадженням нових фінансових інструментів та регулюванням їх обігу.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що такий статус НКЦПФР багато в чому є спробою отримати повноваження, подібними до яких на даний момент вже володіє НБУ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини