Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Створення нового органу

3 червня 2016, 09:04
178
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін схвалив створення Національного органу інтелектуальної власності як державної організації на базі держпідприємства «Український інститут інтелектуальної власності» та Державної служби інтелектуальної власності. Підпорядковуватиметься новий орган Міністерству економічного розвитку і торгівлі.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Як пояснив Перший віце-прем'єр-міністр - глава Мінекономрозвитку Степан Кубів, мета створення нового органу - впровадження дворівневої системи правової охорони інтелектуальної власності. Він уточнив, що у рамках цієї реформи «Укрпатент» буде реорганізований, ДСІВ - ліквідована.

Кубів зазначив, що діюча система держуправління в цій сфері продемонструвала низьку ефективність та нездатність забезпечити розвиток, а стан охорони прав інтелектуальної власності в Україні викликає багато зауважень з боку міжнародних партнерів, зокрема, США та ЄС.

За словами чиновника, новий орган стане «єдиним вікном» з видачі охоронних документів на об'єкти інтелектуальної власності, що відповідає європейській практиці. Затверджена концепція передбачає також реорганізацію системи колективного управління майновими авторськими і суміжними правами, вдосконалення національного законодавства та гармонізацію його із законодавством ЄС.

ПРОТЕ:

Глава Мінекономрозвитку не уточнив строків створення нового органу, проте в проекті Плану пріоритетних кроків Уряду, який був затверджений у кінці травня, зазначено IV квартал 2016 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини