Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни на автотранспорті

1 червня 2016, 09:01
233
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 4683 щодо приведення українського законодавства у сфері автомобільного транспорту у відповідність до актів Євросоюзу.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документ повинен істотно змінити законодавство в сфері комерційних перевезень автомобільним транспортом, регламентувати використання тахографів та обмежувачів швидкості, ввести нові заходи відповідальності за порушення нових вимог.

Передбачено появу свідоцтва професійної компетентності водія - документа встановленого зразка, що засвідчує професійну компетентність водія транспортного засобу на достатньому рівні для безпечного надання послуг з перевезення пасажирів та вантажів (у т. ч. для водіїв таксі). За керування особою, яка не має при собі або не пред'явила таке свідоцтво, передбачено штраф.

Крім того, всі зареєстровані транспортні засоби, що беруть участь у дорожньому русі, підлягатимуть обов'язковій перевірці придатності до експлуатації (техогляду) залежно від строку експлуатації, категорії та призначення транспортного засобу.

Зокрема, передбачається проведення перевірки щодо:

  • відповідності конструкції транспортних засобів технічним приписам, правилам, нормам та нормативам, чинним на дату їх першої реєстрації, а також порядку переобладнання транспортних засобів;

  • укомплектованості відповідно до законодавства України та вимог виробника;

  • відповідності технічного стану транспортних засобів у процесі їх експлуатації вимогам законодавства України та вимогам виробника.

ПРОТЕ:

Не підлягатимуть обов'язковій перевірці транспортні засоби:

1) які використовуються винятково для спортивних змагань;

2) історичні транспортні засоби, які перебувають в експлуатації понад 30 років;

3) на власників яких поширюється дипломатична недоторканність;

4) які призначені для використання винятково в сільському/фермерському господарстві або рибальстві лише на території України;

5) які використовуються лише на території зони відчуження;

6) які спеціалізуються для перевезення лише територією України цирку та парку розваг з максимальною швидкістю, що не перевищує 40 км/год.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини