Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВИПЛАТА ДИВІДЕНДІВ АКЦІОНЕРАМ

30 травня 2016, 09:03
715
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Набрало чинності рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 12 квітня 2016 року № 391, яким затверджено Порядок виплати акціонерним товариством дивідендів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зазначений Порядок встановлює послідовність дій акціонерного товариства, професійних учасників депозитарної системи України з виплати акціонерним товариством дивідендів, порядок і строки перерахування дивідендів особам, що мають право на отримання дивідендів. Акціонерне товариство здійснює виплату дивідендів через депозитарну систему України або безпосередньо акціонерам. Конкретний спосіб виплати дивідендів визначається відповідним рішенням загальних зборів акціонерів щодо всього випуску акцій відповідного акціонерного товариства.

Акціонерне товариство здійснює виплату дивідендів шляхом виплати суми дивідендів у повному обсязі або декількома частинами, якщо це передбачено рішенням загальних зборів або наглядової ради товариства.

Виплата дивідендів за простими акціями безпосередньо акціонерам здійснюється в порядку, встановленому наглядовою радою акціонерного товариства, в строк, що не перевищує шести місяців з дня прийняття загальними зборами рішення про виплату дивідендів.

Центральний депозитарій забезпечує здійснення виплати акціонерним товариством дивідендів через депозитарну систему України на підставі договору про обслуговування випусків цінних паперів, укладеного з акціонерним товариством, умовами якого передбачено надання відповідних послуг.

Виплата дивідендів власникам, рахунки в цінних паперах яких обслуговуються на підставі договору з акціонерним товариством, здійснюється депозитарною установою в порядку і на умовах, визначених таким договором.

Порядок виплати дивідендів іншим особам, що мають право на отримання дивідендів, встановлюється внутрішніми документами депозитарної установи з урахуванням норм зазначеного Порядку.

ПРОТЕ:

Депозитарна установа здійснює виплату дивідендів іншим особам, що мають право на отримання дивідендів, за умови отримання оригіналів або копій документів (за необхідності), які підтверджують право такої особи на отримання дивідендів (свідоцтво про право на спадщину, документи, що підтверджують правонаступництво тощо).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини