Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Спрощення митних процедур

27 травня 2016, 09:02
217
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністерство фінансів за участі експертних та громадських організацій розробило законопроект про введення в Україні інституту уповноважених економічних операторів (УЕО). Законопроект схвалений урядом для подання до парламенту.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно із законопроектом держава надаватиме добросовісним підприємствам сертифікати УЕО (сертифікат з надійності й безпеки та/або сертифікат на спрощення митних процедур).

Законопроектом запропоновано встановити прозорий порядок надання статусу УЕО на основі чітко визначених критеріїв. Залежно від виду сертифіката підприємства із статусом УЕО зможуть, зокрема, користуватися спрощеними процедурами: отримання завчасного повідомлення про проведення митного огляду та вибір місця його проведення; митне оформлення в першочерговому порядку із застосуванням меншого обсягу митних процедур; подання короткої ввізної декларації зі зменшеним переліком відомостей та ін.

Підприємство, що придбаває статус УЕО, стане повноцінним учасником так званого міжнародного ланцюга безпечних поставок, що сприятиме підвищенню конкурентоспроможності на зовнішньому та внутрішньому ринках.

ПРОТЕ:

Законопроект встановлює порядок надання статусу УЕО на основі чітко визначених критеріїв. Так, уповноважений економічний оператор повинен дотримуватися положень законодавства України, стандартів надійності й безпеки, мати бездоганну ділову репутацію та фінансову стійкість підприємства, позитивну історію виконання зобов'язань та ін.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини