Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗДІЙСНЕННЯ ОПЕРАЦІЙ З ІНВАЛЮТОЮ

26 травня 2016, 09:05
166
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Набрала чинності постанова Правління Національного банку України від 24 травня 2016 року № 331, якою спрощено порядок видачі дозвільних документів на здійснення операцій з іноземною валютою.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Тепер клієнти уповноважених банків, які бажають здійснити валютну операцію, зможуть не подавати документи, які знаходяться в публічному доступі (виписку з ЄДРПОУ, а також копію сертифіката суб'єкта оціночної діяльності, виданого Фондом державного майна України). Також клієнти уповноважених банків зможуть не надавати переклад SWIFT повідомлень і документів, текст яких викладено одночасно іноземною та українською (чи російською) мовою. До валютних операцій за кредитними договорами, укладеними резидентами з міжнародними фінансовими організаціями, уповноважені банки не застосовуватимуть додаткові заходи для виявлення ознак фінансових операцій, які можуть призвести до здійснення уповноваженим банком ризикової діяльності, що загрожує інтересам вкладників чи інших кредиторів банку.

Спрощено також порядок повернення іноземних інвестицій. Тепер іноземні інвестори, що мають намір повернути інвестиційний вклад, не повинні подавати до уповноваженого банку виписку (довідку) уповноваженого банку про фактичне надходження іноземної валюти в Україну або документи, що підтверджують формування інвестиційного вкладу за рахунок реінвестицій.

ПРОТЕ:

Зазначені зміни набирають чинності 25 травня 2016 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини