Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Приватизація

23 травня 2016, 09:05
169
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Одним з пріоритетів роботи уряду є проведення публічної, відкритої приватизації державних підприємств, що забезпечить приплив прямих інвестицій в економіку держави та створення робочих місць. Про це заявляє Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Прем'єр зазначив, що сьогодні в державній власності знаходиться 3,5 тис. підприємств, 300 з яких мають стратегічне значення, а 1700 - не підлягають приватизації.

«Усі підприємства, які не мають стратегічного значення, необхідно продати на відкритих аукціонах. Там будуть створені робочі місця, там будуть нові технології, там буде нормальна заробітна плата, там буде зроблений національний продукт, цей національний продукт буде конкурентний. Інакше ми завжди будемо в злиднях», - підкреслив він.

Гройсман додав, що в цьому контексті уряд продовжить проведення публічних конкурсів з призначення керівників державних підприємств. При цьому керівництво компаній повинно отримувати гідну винагороду, що окупиться значно великими надходженнями до держбюджету від результатів їх роботи і викоренить ґрунт для корупції.

ПРОТЕ:

Багато експертів не схвалюють проведення приватизації найближчим часом, коли українська економіка знаходиться в кризі. На їх думку такий поспіх призведе до того, що надходження від продажу держвласності будуть нижчі, ніж можна було б очікувати.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини