Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тютюнові вироби

20 травня 2016, 09:04
298
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Під час круглого столу в Мінохоронздоров'я були обговорені: стан виконання Україною Рамкової конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну, перспективи імплементації Директиви з боротьби проти тютюну 2014/40/ЄС в українське законодавство та прийняття розробленого на її основі законопроекту № 2820.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Учасники круглого столу висловили підтримку швидкого прийняття цього законопроекту, який передбачає нові вимоги до маркування упаковки тютюнових виробів - збільшення розміру попередження з 50 до 65% та розміщення малюнків з обох боків.

Також проектом передбачається заборона на використання смакових добавок та інгредієнтів в тютюнових виробах, регулювання продажу сумішей для паління та електронних сигарет.

Усі ці заходи є новими правилами регулювання тютюнових виробів, які набирають чинності в усіх країнах ЄС з 20 травня 2016 року згідно зі згаданою Директивою.

ПРОТЕ:

Деякі експерти зазначили, що завжди при прийнятті законопроектів у сфері боротьби з тютюном відчувається сильне тютюнове лобі, і цей законопроект, зареєстрований більше року тому, досі не став законом.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини