Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вимоги до автошкіл

19 травня 2016, 09:00
714
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністерство внутрішніх справ, Мінінфраструктури, Мінсоцполитики та Міносвіти спільним наказом від 5 квітня 2016 року № 255/369/132/344 затвердили Вимоги до закладів, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, та кваліфікаційні вимоги до спеціалістів, які здійснюють таку підготовку.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Заклад, що проводить підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв, повинен мати кабінети (класи), навчальні і наочні посібники, майданчик для навчання з початкового керування ТЗ та транспортні засоби. Заклад може бути власником або орендарем класів, майданчиків та ТЗ, що підтверджується відповідними документами.

Для проведення занять залучаються особи, що пройшли атестацію в Регіональному сервісному центрі МВС.

Спеціалісти повинні мати:

- для проведення занять з ПДР, основ безпеки руху, будови та експлуатації ТЗ - вищу освіту, посвідчення водія на право керування ТЗ;

- для проведення занять з надання першої медичної допомоги - медичну освіту;

- для проведення занять з навчання керуванню ТЗ - освіту не нижче профтехнічної, посвідчення водія відповідної категорії, документ, що підтверджує навички керування ТЗ відповідної категорії більше 3 років протягом останнього часу.

Спеціалісти, що проводять підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв, повинні знати законодавство з питань організації перевезень пасажирів і вантажів.

Правила також містять переліки кабінетів і майданчиків, матеріально-технічного забезпечення, положення про облік підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв.


ПРОТЕ:

Варто зазначити, що ці вимоги істотно посилилися.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини