Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

«Єдине вікно»

19 травня 2016, 09:04
175
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Автоматизовану електронну систему обміну даними «Єдине вікно», яка спростить митні процедури та усуне можливості для корупції на митниці, буде введено на митницях України з 1 серпня 2016 року.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Автоматизована система митних послуг передбачає створення єдиної електронної бази даних, що дозволяє різним службам контролю та митним пунктам в автоматичному режимі обмінюватися інформацією про вантаж, що проходить через кордон. Зокрема, передбачається здійснення за допомогою електронного обміну даними усіх видів контролю - митного, санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного, радіологічного тощо. При цьому час на узгодження документів контролюючими органами при ввезенні товарів складе чотири години, при вивезенні - 24 години. В іншому випадку застосовуватиметься принцип «мовчазної згоди».

Таким чином, із запуском системи замість печаток та штампів державних органів на паперових документах проставлятимуться електронні відмітки в загальній базі даних.

Як прогнозується, створення «Єдиного вікна» спростить митні процедури, скоротить час їх проведення, мінімізує людський фактор при прийнятті рішень митниками та контролюючими органами. Це, у свою чергу, дозволить значно знизити корупційні ризики та можливість перевищення службових повноважень у відносинах з суб'єктами ЗЕД, а також сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату в Україні.

ПРОТЕ:

Фізично контроль здійснюватиметься за старими правилами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини