Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Фітосанітарне благополуччя

11 травня 2016, 09:03
177
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Після внесення змін до Закону про ліцензування видів господарської діяльності обов'язкове ліцензування торгівлі пестицидами, агрохімікатами та фумігантами було скасоване. На даному етапі стало очевидним, що контроль у цій галузі потрібно відновити. На цьому наголосив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Зараз у нас немає можливості проконтролювати виконання робіт з фумігації. Нам фумігаційна компанія дає фумігаційний сертифікат, на основі його та всіх необхідних процедур і випробувань видається фітосанітарний сертифікат. Але, на жаль, у нас була ситуація, коли продукція приїжджала в країну імпорту і виявлялося, що «фумігація» була проведена неналежним чином», - зазначив Володимир Лапа.

За його словами, не йдеться про відновлення ліцензування, яке було раніше, тим паче, що воно засвідчило недостатню ефективність.

«Якщо ми отримаємо нотифікацію від міжнародного партнера, звичайно, ми повинні мати вплив на ту компанію, яка проводить фумігацію тут. Тобто це не той тотальний контроль, який був раніше, а більше ризико-орієнтований контроль, і, безумовно, він нам необхідний», - зазначив Голова Держпродспоживслужби.

ПРОТЕ:

Те, що частину ліцензій намагатимуться повернути, було зрозуміло під час прийняття Закону.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини