Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Експорт послуг

4 травня 2016, 09:05
223
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Законопроектом № 4496, внесеним до парламенту, пропонується спростити оформлення операцій з експорту послуг, робіт і прав інтелектуальної власності.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Зокрема, заплановано виключити вимогу про обов'язкове повернення валютної виручки під час проведення таких операцій.

Крім того, експортерам послуг можуть дозволити укладати зовнішньоекономічні договори (контракти) не лише у письмовій формі, а й в електронній, а також шляхом прийняття публічної оферти, обміну електронними повідомленнями, або шляхом виставлення рахунка (інвойсу).

Крім того, пропонується встановити заборону банкам вимагати переклад документів на українську мову у разі, якщо вони оформлені англійською.

Також згідно із законопроектом рахунок (інвойс) визнається первинним документом. При цьому рахунок (інвойс) може бути підписаний за допомогою особистого підпису, аналога власноручного підпису, електронного підпису або електронного цифрового підпису, електронного підпису одноразовим ідентифікатором.

Крім того, обов'язковим реквізитом буде тільки підпис експортера. Згодою з обсягом та якістю послуг, що надаються, визнаватиметься факт оплати нерезидентом виставленого рахунка.

ПРОТЕ:

Ці зміни пропонуються лише для ЗЕД. Постачання послуг, робіт та прав інтелектуальної власності у рамках України навіть у разі ухвалення законопроекту здійснюватиметься за старими правилами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини