Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ринок теплопостачання

14 квітня 2016, 09:03
189
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Одним з ключових елементів реформи сфери теплопостачання є введення юридичного анбандлінгу (unbundling - поділ) - відокремлення діяльності на суміжному ринку з виробництва теплової енергії від монопольної діяльності з транспортування теплової енергії.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Пропонується розподіл існуючих теплокомуненерго на підприємства, що здійснюють окремо тільки генерацію теплової енергії, її транспортування та постачання.

У Держенергоефективності зазначають, що необхідно визначити оптимальний варіант анбандлінгу серед трьох:

1) поділ на два типи незалежних підприємств - генерація теплової енергії завжди окремо, транспортування та постачання забезпечує одна юрособа;

2) розподіл на три типи незалежних підприємств - генерацію, транспортування, постачання теплової енергії завжди забезпечують окремі юрособи;

3) змішаний тип - поділ на два типи незалежних підприємств - генерація теплової енергії завжди окремо, транспортування та гарантоване постачання теплової енергії забезпечує одна юрособа, при цьому можуть бути інші незалежні постачальники теплової енергії.

ПРОТЕ:

На сьогодні експерти робочої групи підтримують перший варіант. Надалі технічні, економічні та організаційно-юридичні питання обговорюватимуться у складі окремих підгруп.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини