Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заборона офшорних компаній

5 квітня 2016, 09:06
161
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міжнародна організація Transparency International на тлі скандалу з «панамськими документами» закликає міжнародних лідерів терміново прийняти необхідні антикорупційні закони для заборони таємних компаній.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Глобальне розслідування про використання офшорних компаній багатими високопоставленими чиновниками показало, як юристи, банкіри і політики по всьому світу приховують незаконне багатство. Transparency International закликає міжнародне співтовариство діяти негайно та прийняти необхідні антикорупційні закони, щоб заборонити таємні компанії», - говориться в заяві організації.

Міжнародна організація з боротьби з корупцією також закликає країни Великої двадцятки визнати, що відкритість реєстрів власності має бути загальним стандартом, а до тих країн, які не забезпечують принцип відкритості реєстрів, повинні застосовуватися санкції. Це повинно стосуватися не лише країн Великої двадцятки, але й інших, де створення прихованих компаній - це великий бізнес.

Крім цього, Transparency International вимагає, щоб державні реєстри бенефіціарних власників усіх компаній були публічними, щоб для корупціонерів було складніше приховати їх незаконне багатство в офшорних компаніях і трастах, де право власності зареєстроване на довірених осіб.

ПРОТЕ:

Слід сказати, що подібні вимоги Transparency International висуває вже досить давно.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини