Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Російські книги

4 квітня 2016, 09:02
197
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Віце-прем'єр-міністр - Міністр культури України В'ячеслав Кириленко ратує за надання функції державного контролю Держкомтелерадіо, митниці, СБУ та іншим структурам для забезпечення вилучення з української торгівлі всіх книг російського походження з антиукраїнським змістом.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Необхідно внести зміни до законодавства, щоб надати функції державного контролю Держкомтелерадіо, митниці, СБУ та іншим міністерствам і забезпечити повне вилучення всіх брошур і публікацій російського походження, які не визнають державний суверенітет України та розпалюють міжнаціональну ворожнечу», - сказав Віце-прем'єр-міністр - Міністр культури під час «години питань до уряду» у Верховній Раді.

За його словами, практично такі проекти рішень вже готові.

Кириленко також розповів, що Міністерство культури разом з Держкомтелерадіо пропонує впровадити механізм так званого «автоматичного ліцензування», та пояснив принципи його дії. Як тільки з'являється повідомлення про те, що через кордон проходить книга російського видавництва, яка розпалює міжнаціональну ворожнечу, ставить під сумнів суверенітет та територіальну цілісність України, така продукція заарештовується, а на видавництво накладаються санкції, і таке видавництво далі вже не зможе поширювати свою продукцію в Україні.

Також було зазначено, що вже готовий приблизний перелік російських видавництв, які дозволяють собі подібні речі.

ПРОТЕ:

У цій ініціативі важливі передусім деталі реалізації - при певним чином прописаних нормах під санкції може потрапити практично будь-яке російське видавництво.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини