Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КРИМІНАЛЬНІ ПРОСТУПКИ

22 березня 2016, 09:02
172
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Комітет ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує прийняти за основу депутатський законопроект № 2897 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запровадження кримінальних проступків.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законопроектом пропонується ввести у Кримінальному кодексі поняття «кримінальний проступок» - усі кримінально карані діяння, які діляться на злочини та кримінальні проступки.

При цьому низка діянь, які зараз визнаються адміністративними правопорушеннями, отримують статус кримінальних проступків (порушення порядку ведення передвиборної агітації, митних правил тощо). До категорії кримінальних проступків пропонується перевести деякі злочини невеликої тяжкості (умисне легке тілесне ушкодження, незаконне розголошення лікарської таємниці тощо).

Важливим аспектом є виключення будь-яких згадок про «громадську небезпеку» правопорушення як малозрозумілу наукову абстракцію, яка за десятиліття свого існування в радянському та пострадянському просторі не довела свого практичного значення.

ПРОТЕ:

Одночасно заплановано ввести дві системи кримінальних покарань - за скоєння злочинів та скоєння проступків, а також диференційовану систему розмірів штрафів, які будуть кратні «штрафним ставкам».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини