Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОБЛІГАЦІЇ ЗОВНІШНЬОЇ ДЕРЖПОЗИКИ

9 березня 2016, 09:02
212
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міністерство фінансів відновило виплати купонного доходу за облігаціями зовнішньої державної позики (ОЗДП).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Міністерство 1 березня здійснило першу виплату купонного доходу за новими ОЗДП, випущеними державою в листопаді 2015 року в рамках боргової операції, що проводиться, з державним та гарантованим державою боргом, а також у результаті трьох додаткових випусків у рамках реструктуризації зовнішніх запозичень міста Києва, Укравтодору та ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля».

Загальна сума купонного платежу 1 березня становила 473,313 млн дол. США. Таким чином, власники реструктуризованих 13 серій державних та гарантованих державою ОЗДП, єврооблігацій м. Київ, кредитори реструктуризованих кредитів Укравтодору та ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля», які взяли участь у борговій операції, вже отримали купонний дохід за новими ОЗДП.

Зазначена реструктуризація була проведена з метою зменшення боргового навантаження на економіку України. За результатами реструктуризації загальну суму виплат за реструктуризованими зовнішніми запозиченнями було зменшено на 3 млрд дол. США. Сплату боргу ще на 12 млрд дол. США було відкладено на період після 2018 року. Таким чином, тільки у 2016 році реструктуризація боргу дозволила заощадити для бюджету майже 64 млрд грн (разом з обслуговування та погашення боргу).

ПРОТЕ:

Умови реструктуризації припускають збільшення виплат у разі росту ВВП України.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини