Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СФЕРА КУЛЬТУРИ

25 лютого 2016, 09:01
205
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Закон від 28.01.2016 № 955-VIII про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури набрав чинності 24 лютого.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законом встановлюється, що керівники державних та комунальних установ культури призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком на 5 років за результатами конкурсу. Трудові відносини з професійними творчими працівниками (художнім та артистичним персоналом) державних та комунальних установ культури оформляються шляхом укладення контрактів.

Формування кадрового складу художнього та артистичного персоналу державних та комунальних установ культури здійснюється на конкурсній основі в порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики в сферах культури та мистецтв.

За результатами конкурсу з переможцем з числа кандидатів укладається контракт строком від 1 до 3 років за формою, визначеною Мінкультури. Після настання дати закінчення строку дії контракт вважається подовженим на строк, на який він був укладений, якщо жодна із сторін за місяць до цієї дати письмово не повідомила іншу сторону про свій намір припинити дію контракту.

Керівник державної або комунальної установи культури може залучати артистичний і художній персонал більше штатної чисельності на підставі цивільно-правового договору.

Набрання чинності цим Законом є підставою для припинення безстрокового трудового договору з керівниками державних та комунальних установ культури, а також з професійними творчими працівниками (художнім та артистичним персоналом) державних та комунальних установ культури.

Але ця норма не поширюється на професійних творчих працівників комунальних установ культури в територіальних громадах з населенням до 5000 осіб.

З працівниками художнього та артистичного персоналу, що перебувають в трудових відносинах з державними та комунальними установами культури, протягом 1 року з дня набрання чинності Законом укладається контракт строком від 1 до 3 років без проведення конкурсу.

Органи управління державних та комунальних установ культури протягом 6 місяців з дня набрання чинності Законом зобов'язані розірвати безстрокові трудові договори з керівниками державних та комунальних установ культури і провести конкурс на заміщення посад керівників таких установ у порядку, визначеному цим Законом.

Керівники державних та комунальних установ культури, з якими на момент набрання чинності цим Законом укладено контракт, працюють на посаді до закінчення строку дії контракту. Такі керівники зобов'язані подати до органів управління проект програми розвитку установи культури на строк дії контракту протягом 1 місяця з дня набрання чинності Законом.

ПРОТЕ:

Конкурсна процедура може не застосовуватися для призначення керівників комунальних установ культури в територіальних громадах з населенням до 5000 осіб.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини