Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОСТАЧАННЯ ПРОГРАМНОЇ ПРОДУКЦІЇ

24 лютого 2016, 09:04
188
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У листі від 10.02.2016 № 2720/6/99-99-19-03-02-15 ДФС надала роз'яснення щодо оподаткування ПДВ операцій із постачання розробником програмної продукції замовнику.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У листі зазначається, що пунктом 26-1 підрозділу 2 розділу XX Податкового кодексу для операцій із постачання програмної продукції тимчасово, з 1 січня 2013 року до 1 січня 2023 року, запроваджено пільговий режим оподаткування ПДВ, за яким звільняються від цього податку операції з постачання програмної продукції.

Для цілей цього пункту до програмної продукції належать:

- результат комп'ютерного програмування у вигляді операційної системи, системної, прикладної, розважальної та/або навчальної комп'ютерної програми (їх компонентів), а також у вигляді інтернет-сайтів та онлайн-сервісів;

- криптографічні засоби захисту інформації.

Отже, якщо постачання програмної продукції замовнику відбувається з переданням йому права власності на цю продукцію (згідно з угодою про передання виключних майнових прав інтелектуальної власності), то такі операції звільняються від оподаткування ПДВ.

ПРОТЕ:

У більшості випадків ПЗ, якщо воно не виготовлене на замовлення конкретної особи, передається за невиключними ліцензіями.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини