Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПОДВІЙНЕ НАРАХУВАННЯ ЄСВ

19 лютого 2016, 09:04
325
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державна фіскальна служба роз'яснила, що з метою уникнення подвійного нарахування єдиного внеску фізособа-підприємець, яка виконує роботи згідно з укладеними цивільно-правовими договорами, повинна надати суб'єктам господарювання копію документа, що підтверджує держреєстрацію. Таким документом є виписка з ЄДР, в якій зазначаються основні види діяльності.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Нагадаємо, відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 4 Закону про ЄСВ платниками єдиного внеску є підприємства, установи та організації, інші юрособи незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання і фізособи-підприємці, які використовують працю фізосіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, або за цивільно-правовими договорами (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізособою-підприємцем, якщо роботи, що виконуються, відповідають видам діяльності згідно з відомостями з ЄДР).

Пунктом 5 розд. II Порядку обліку платників ЄСВ визначено, що взяття на облік юросіб (їх відокремлених підрозділів) і ФОП, відомості про яких містяться в ЄДР, як платників ЄСВ підтверджується випискою з ЄДР, яка надсилається цим юрособам (відокремленим підрозділам) та ФОП.

Відомості, що містяться в ЄДР, є відкритими і загальнодоступними, за винятком реєстраційних номерів облікових карток платників податків, відомостей про відкриття та закриття рахунків, накладення та зняття арештів на рахунки і майно (п. 6 розд. I Порядку надання відомостей з ЄДР).

Згідно з п. 7 розд. I Порядку надання відомостей з ЄДР відомості, що містяться в ЄДР, надаються, зокрема, у вигляді виписки.

ПРОТЕ:

Слід сказати, що ДФС таким чином проігнорувала зміни, що сталися в законодавстві про держреєстрацію, та не вважає належним підтвердженням статусу ФОП наявність відповідної інформації в загальнодоступному ЄДР.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини