Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КОНЦЕСІЙНІ ПЛАТЕЖІ

8 лютого 2016, 09:03
267
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабінет Міністрів України прийняв постанову про зміну Методики визначення розміру концесійних платежів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Нова методика передбачає, серед іншого, розмежування способів розрахунку платежу залежно від виду концесійного договору. Так, концесія на експлуатацію або реконструкцію наявних об'єктів (brown-field) розраховується трьома способами: залежно від вартості наданого в концесію об'єкта, від чистого доходу або у вигляді змішаного платежу (враховуючи вартість об'єкта та дохід). А концесія на будівництво нових об'єктів (green-field) розраховується тільки залежно від чистого доходу.

Крім того, концесієдавець зможе сам обрати спосіб розрахунку платежу з урахуванням сфери господарської діяльності. При цьому розмір концесійного платежу стає одним із критеріїв визначення переможця концесійного конкурсу. Тепер потенційні інвестори в разі участі в конкурсі спиратимуться на зрозумілі та прийнятні у світі підходи.

ПРОТЕ:

Водночас у Мінекономрозвитку кажуть про необхідність внесення змін до чинного законодавства щодо механізму здійснення концесійних платежів. Тому готується нова версія Закону про концесію, що дозволить зробити більш ефективним механізм концесії на будівництво нових об'єктів, передусім у транспортній сфері.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини