Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СТАТУС УЧАСНИКА АТО

2 лютого 2016, 09:00
136
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Групою нардепів у ВР зареєстрований законопроект № 3820 «Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання випадкам безпідставного отримання статусу учасника бойових дій та уникненню люстрації у такий спосіб».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У зв'язку з цим законопроектом передбачено, що учасником бойових дій може бути визнана виключно особа, що бере безпосередню участь у бойових діях.


Запропоновано встановити, що безпосередньою участю в бойових діях є:


- виконання бойових завдань в умовах збройного зіткнення з противником;

- виконання бойових завдань з ведення оперативної розвідки на тимчасово окупованій території або уздовж лінії зіткнення;

- виконання бойових завдань із здійснення польотів у зоні ураження зенітними ракетними комплексами противника;

- виконання бойових завдань із застосування засобів радіоелектронної боротьби;

- виконання бойових завдань із здійснення контррозвідувальної діяльності в районах проведення АТО в умовах збройного зіткнення з противником;

- виконання ракетними військами та артилерією бойових завдань з вогневого ураження противника.

Згідно з проектом особа, яка отримала статус учасника бойових дій і при цьому не брала безпосередньої участі в бойових діях, не може уникнути люстрації.

Також запропоновано встановити, що особа, яка не брала безпосередньої участі в бойових діях, проте залучалася для забезпечення проведення АТО, перебуваючи безпосередньо в районах АТО в період її проведення, визнається учасником війни і може користуватися відповідними пільгами.

ПРОТЕ:

Варто звернути увагу, що проектом передбачається провести нову перевірку щодо осіб, які раніше уникли люстрації як учасники АТО.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини