Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

УПОВНОВАЖЕНІ БАНКИ

26 січня 2016, 09:02
186
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабмін вніс зміни до постанови «Про удосконалення механізму виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та державної соціальної допомоги»: встановлено жорсткіші порівняно з існуючими критерії відбору уповноважених банків.


ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

До загального переліку критеріїв вибору уповноважених банків додано такі критерії:

- частка активів банку становить не менше 1,0% активів банківської системи;

- банк володіє облігаціями внутрішньої державної позики в розмірі не менше 20% регулятивного капіталу банку;

- на час проведення конкурсу банк провадить діяльність на банківському ринку не менше 3-х років;

- протягом 3-х останніх місяців на момент подання документів до банку не застосовувалися заходи впливу у вигляді обмеження, зупинення або припинення операцій, що здійснюються банком;

- протягом 3-х останніх місяців на момент подання документів банк дотримується економічних нормативів НБУ;

- банк є учасником ФГВФО, крім випадків, передбачених законом, і не має фінансової заборгованості перед ФГВФО зі сплати зборів, штрафів, пені;

- банк не має заборгованості зі сплати податків і зборів;

- до банку або до його власників і пов'язаних осіб протягом останніх 12 місяців на момент подання документів не були застосовані санкції з боку України, держави - члена ОЕСР або ЄС.

Не стосуються ці вимоги тільки банків із часткою держави в статутному капіталі 75% і більше. Вони автоматично вважаються уповноваженими.

Новий відбір банків для обслуговування держорганів і держустанов буде проведено через 4 місяці. При цьому кожен орган (установа) буде зобов'язаний обрати обслуговуючими не менш як 3 банки.

Через рік після прийняття постанови набере чинності ще один критерій: кількість емітованих банком платіжних карток НСМЕП повинна становити не менше 10% від загальної кількості випущених карток.

ПРОТЕ:

Ці критерії застосовуватимуться не лише для добору банків для виплати зарплати бюджетникам, а й для виплати пенсій та іншої державної грошової допомоги. Крім того, керівникам держпідприємств рекомендовано також перейти на обслуговування в уповноважених банках.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини