Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДЕРЖРЕГУЛЮВАННЯ ЦІН

22 січня 2016, 09:02
250
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабінет Міністрів прийняв постанову «Про державне регулювання виробництва цукру та цукрового буряка в період з 1 вересня 2016 року до 1 вересня 2017 року».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Встановлюється граничний розмір квоти постачання цукру на внутрішній ринок (квота «А») в період з 1 вересня 2016 року до 1 вересня 2017 року (без урахування тимчасово окупованої території АР Крим та м. Севастополь) в обсязі 1670 тис. тонн.


Також затверджено на період з 1 вересня 2016 року до 1 вересня 2017 року мінімальні ціни на цукровий буряк 616,99 грн за тонну, цукор - 9078,87 грн за тонну (без урахування ПДВ).


Зазначимо, що до 01.09.2016 встановлено ціну на цукор - 6454,73 грн за тонну, на цукровий буряк - 445,87 грн за тонну. Граничний розмір квоти постачання цукру на внутрішній ринок (квота «А») - 1 млн 720 тис. тонн.


Повідомляється, що рівні мінімальних цін на цукровий буряк і цукор квоти «А» визначено на підставі розрахунків Інституту біоенергетичних культур і цукрового буряка НААН України та Державної наукової установи «Український науково-дослідний інститут цукрової промисловості», виходячи з витрат на виробництво продукції та мінімального необхідного рівня її рентабельності. При розрахунку цін враховано фактичний рівень інфляції в попередньому році.


Документ було розроблено на виконання вимог Закону «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру», яким встановлений механізм держрегулювання виробництва цукру шляхом щорічного визначення Кабінетом Міністрів граничного розміру квоти постачання цукру на внутрішній ринок і мінімальних цін на цукровий буряк та цукор квоти «А».

ПРОТЕ:

Водночас, у рамках дерегуляційних процесів Мінагрополітики був розроблений законопроект «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України про державне регулювання виробництва і реалізації цукру», яким пропонується скасувати державне регулювання цін на цукровий буряк і цукор шляхом встановлення їх мінімального рівня та обмеження на постачання цукру виробниками на внутрішній ринок.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини